ua en ru

Ситник розповів подробиці схем Мартиненко

Ситник розповів подробиці схем Мартиненко Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Більшість схем Мартиненко провів через активи за кордоном

У колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка активи за кордоном, через які він провів більшість схем. Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник в інтерв'ю Deutsche Welle.

"По-перше, у нього вже є активи за кордоном. Всі ці "прокладки" функціонували поза межами України. Всі встановлені витрати з коштів, які були викрадені, - вони були зроблені в основному за кордоном. Пан Мартиненко не тільки мав у ході реалізації цих схем всі активи за межами України, але і оплачував роботи за її межами. Ця схема діяла на постійній основі", - сказав Ситник.

Так, за словами Ситника, справа Мартиненко розслідують ще три країни.

"По-перше, пан Мартиненко розповідає про упередженість слідства, але зовсім не любить говорити про те, що, крім нас, ще три країни відносно нього ведуть розслідування. Це, до речі, підтверджує факт наявності активів за кордоном. Тому особливо тікати йому нікуди", - сказав він.

Нагадаємо, 30 травня суд наклав арешт на деяке майно Мартиненко. Зокрема заарештовано квартири, два автомобілі та два рахунки в "Діамантбанку".