ua en ru

Ситник розповів про негативні наслідки зриву спецоперації НАБУ

Ситник розповів про негативні наслідки зриву спецоперації НАБУ Фото: Артем Ситник (twitter.com/nab_ukr)

У свою чергу Холодницький закликав ЗМІ утриматися від домислів і спекуляцій

Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник розповів про негативні наслідки зриву спецоперації НАБУ. Про це він повідомив на спільному брифінгу з головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким.

"На жаль, це вчорашнє розслідування (операція ГПУ і СБУ, - ред.) має негативні наслідки для нашої операції. Вона (операція НАБУ, - ред.) фактично припинена. Всіх фігурантів, яких ми вели - ми вже задокументувати не зможемо. У той же час ми разом з Антикорупційної прокуратурою дамо оцінку всім доказам, які були зібрані нами. Сподіваюся, що Генеральна прокуратура також прийме законне рішення у тому виробництві (затримання агента НАБУ, - ред.), яке вони зареєстрували щодо наших працівників", - заявив Ситник.

У свою чергу Холодницький заявив, що необхідно встановити "об'єктивну істину" і закликала ЗМІ утриматися від домислів і спекуляцій.

"Всі структури, задіяні в цій операції, налаштовані на об'єктивне рішення даних подій, надання об'єктивної і юридично правильної оцінки. Зі свого боку, САП і НАБУ, ми обіцяємо повне сприяння Генеральній прокуратурі в розслідуванні і очікуємо, що так само буде адекватна відповідь", - зазначив Холодницький.

Нагадаємо, раніше в ході брифінгу Ситник заявив, що під час вчорашньої операції Генпрокуратури і Служби безпеки України немає затриманих.

Раніше повідомлялося, що 29 листопада, СБУ затримала агента НАБУ при спробі передачі хабара першого заступника голови державної Міграційної служби Діні Пимахової. Агент НАБУ Юрій Боярський намагався передати першу частину хабара в розмірі 15 тисяч доларів.