ua en ru

Ситник розповів про підсумки роботи НАБУ за два роки

Ситник розповів про підсумки роботи НАБУ за два роки Фото: Артем Ситник, директор Національного антикорупційного бюро України фото (РБК-Україна)

Голова НАБУ підкреслив, що система "кругової поруки" в Україні почала "сипатися"

Керівник Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник розповів, що станом на другу річницю існування НАБУ мало рішення суду щодо 16 осіб. Про це Ситник заявив в інтерв'ю DW.

"На 30 квітня ми мали рішення судів стосовно 16 осіб, переважно - на основі угоди, коли обвинувачений не має конфронтації зі слідством. Втім, важливими є вироки за масштабними справами, як от справа Онищенка, яку ми нещодавно передали до суду. Я розумію, що нас критикують за те, що ми нікого не посадили. Але ми постійно намагаємося донести, що ми не садимо - це справа суду", - розповів Ситник.

Також глава НАБУ підкреслив, що система "кругової поруки" в Україні почала "сипатися".

"Головний підсумок - ми розслідуємо справи та арештовуємо тих людей, яких досі ніхто ніколи не арештовував. Та кругова порука, яка існувала в Україні, - вона почала сипатися. Недоторканих тепер немає, і ми це показали. Цих результатів вдалося досягти досить швидко в порівнянні з іншими державами", - пояснив Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) ініціювали клопотання про стягнення застави з відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насирова у розмірі 100 млн гривень.