ua en ru

Ситник прокоментував хід слідства у справі "Роттердам+"

Ситник прокоментував хід слідства у справі "Роттердам+" Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

За словами Ситника, НАБУ перебуває на фінальній стадії розслідування цієї справи

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, прокоментував хід слідства у справі "Роттердам+". Про це він розповів сьогодні під час засідання комітету Верховної ради із питань запобігання та протидії корупції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми уже отримали економічний звіт, що дійсно був безпідставно застосований тариф "Роттердам+"... 15 млрд гривень - сума, незаконно отриманих коштів в результаті втановлення цієї формули", - сказав він.

Ситник повідомив, що наразі НАБУ перебуває на фінальній стадії розслідування цієї справи.

"Робота проведена, фактично ми зараз на фінальній стадії... Для прийняття остаточного рішення потрібна експертиза разом з прокурором. Після експертизи буде прийняте рішення", - зазначив він.

Ситник також додав, що в ході розслідування компанія ДТЕК добровільно надала детективам НАБУ документи по цій справі, що зняло необхідність проводити обшуки.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Ситник заявив, що бюро піддається тиску через розслідування схеми "Роттердам+".

Також повідомлялося, що в рамках розслідування справи щодо формули "Роттердам+" Солом'янський районний суд Києва надав НАБУ дозвіл на доступ до рахунків компанії українського бізнесмена Ріната Ахметова "ДТЕК Дніпроенерго" у "Укрсоцбанку".

Зазначимо, НАБУ проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) через формулу "Роттердам +".