ua en ru

Ситник не прибув на засідання антикорупційного комітету Ради

Ситник не прибув на засідання антикорупційного комітету Ради Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Ситник підтверджував свою участь у засіданні комітету

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник не прибув на засідання парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, Ситник мав звітувати про діяльність НАБУ протягом попередніх шести місяців (І півріччя 2018 року) на комітеті ВРУ. Члени комітету пропонували поїхати до Ситника на робоче місце. Вони також заявляли, що Ситник підтверджував свою участь на комітеті.

На порядку денному комітету сьогодні, 19 вересня, знаходяться 26 питань.

Згідно зі звітом, оприлюдненим у серпні, у першому півріччі 2018 року детективи НАБУ склали, а прокурори САП скерували до суду 35 обвинувальних актів стосовно 62 осіб, а також одне клопотання про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що нардепи планували запитати у Ситника про те, як вплинув скандал з главою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким на роботу НАБУ.

Крім того, депутати планували поцікавитися ситуацією щодо зустрічі з журналістами програми "Схеми".

Зазначимо, раніше Ситник заявляв, що справу Холодницького щодо можливого розголошення таємниці слідства передали в Службу безпеки України (СБУ).