ua en ru

В Раді розповіли, про що питатимуть Ситника під час звіту в профільному комітеті

В Раді розповіли, про що питатимуть Ситника під час звіту в профільному комітеті Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Під час засідання комітету нардепи планують ознайомитись з текстом звіту НАБУ за півроку роботи

Директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника під час звіту в профільному комітеті Ради запитають про те, як вплинув скандал з главою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким на роботу НАБУ. Про це у коментарі РБК-Україна розповів заступник голови комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції, народний депутат Віктор Чумак.

Зокрема, він зазначив, що його турбує, які його стосунки зі Спеціалізованої антикорупційною прокуратурою.

"Як вплинув їх скандал з Холодницьким на роботу НАБУ", - повідомив Чумак.

Він також додав, що під час засідання комітету нардепи планують ознайомитись з текстом звіту НАБУ за півроку роботи, після чого цього поставити до Ситника свої запитання.

"В нас є звіт, він вже надійшов до комітету. Я, в принципі, хочу почитати його звіт, а потім будемо думати які питання поставити", - повідомив Чумак.

Він також підтвердив, що депутати будуть цікавитись ситуацією щодо зустрічі з журналістами програми "Схеми".

"Думаю так, будемо ставити і про це питання", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник візьме участь у засіданні профільного комітету парламенту, де надасть народним депутатам звіт про роботу Бюро. Звіт Ситника зазначений у порядку денному комітету Верховної ради з питань запобігання та протидії корупції.

Планується, що Ситник розповість про діяльність НАБУ в першому півріччі 2018 року.

"Інші питання: обговорення звіту про діяльність Національного антикорупційного бюро України протягом попередніх 6 місяців (І півріччя 2018 року) участю директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника", - йдеться у повідомленні комітету.

Окрім того, на комітеті планують обговорити окремі положення закону "Про запобігання корупції" та зміни до законів щодо фінансового контролю посадовців.

Також цього ж дня, 19 вересня, НАБУ запрошує на допит міністра інфраструктури Володимира Омеляна у справі щодо його незаконного збагачення. Допит заплановано на 17:00.