ua en ru

Ситник назвав топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери

Ситник назвав топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

НАБУ найчастіше зверталося до Латвії, Кіпру, Австрії, Великої Британії і Швейцарії

Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник назвав топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери. Про це він повідомив у ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Латвія, Кіпр, Австрія, Велика Британія і Швейцарія - це ті топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери і до компетентних органів цих країн НАБУ зверталося найчастіше", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Ситник заявляв, що Національне антикорупційне бюро України в рамках міжнародної допомоги направило найбільше запитів у справі про розкрадання на Східному гірничо-збагачувальному комбінаті.

"Українська корупція не має кордонів. Цікаві цифри ми встановили, коли готувалися до звіту. За період роботи задля викриття топ-корупціонерів НАБУ і САП скерували 300 запитів до 57 країн світу. 130 із них виконано, що є дуже непоганим результатом. Рекордсменом серед справ, щодо кількості запитів є справа щодо заволодіння коштами ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат"- 53 запити було скеровано. 53 запити по одній справі. Можете уявити, які схеми видумують наші корупціонери", - повідомляв Ситник.