ua en ru

Ситник: до літа НАБ запрацює на 90%

Ситник: до літа НАБ запрацює на 90% Фото: Артем Ситник

Зараз НАБ проводить останні закупівлі для забезпечення управління спеціальних операцій

Національне антикорупційне бюро (НАБ) України до початку літа запрацює на 90%. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" повідомив голова антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Зараз проводяться останні закупівлі для забезпечення управління спеціальних операцій, оперативно-технічне управління. І, в принципі, до кінця весни - початку літа ми хотіли б запустити орган відсотків на 90. Плюс - доукомплектувати штат. Що стосується справ, навіть якщо мене будуть критикувати, я не ставлю ні перед собою, ні перед своїми підлеглими завдання посадити десять міністрів, двадцять п'ять депутатів і сто суддів. Ми хочемо не дзвінкого піару, а реального впливу на чутливі реперні точки, впливаючи на які можна досягти системних змін. Суд. Державні підприємства. Прокуратура. МВС", - сказав Ситник.

За словами голови НАБ, до серпня буде винесено перші вироки у справах.

Ситник також сказав, що у його відомства і Генеральної прокуратури на сьогоднішній день стоїть спільне завдання - налагодити механізм витребування справ за запитом НАБУ з прокуратур усіх рівнів.

Нагадаємо, бюджетні витрати на запуск Національного антикорупційного бюро (НАБ) України в 2015 році склали майже 70 млн гривень.