ua en ru

Ситник ініціює внесення змін до КПК

Ситник ініціює внесення змін до КПК Фото: Артем Ситник

Зміни пропонуються, зокрема, в частині внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Голова Національного антикорупційного бюро (НАБ) України Артем Ситник ініціює внесення змін в Кримінально-процесуальний кодекс (КПК) України в частині внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це він заявив на нараді в НАБ за участю президента України Петра Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ось скільки разів з колегами, з детективами спілкувалися, ми б хотіли в рамках, можливо, спільного проекту звернутися до вас з проханням - конкретизувати. Щоб людина, яка звертається до Антикорупційне бюро, вона мала в собі почуття відповідальності за це звернення. Не просто, щоб потім - "я звернувся, я виступив, я звинуватив, я звернувся, отримав повідомлення від НАБ, внесли до реєстру". Або пішов у суд зобов'язав якісь нічим непідтверджені заяви зареєстрував виробництва, і він використовує цю обставину як можливість для політичного впливу", - сказав Ситник.

За словами голови НАБ, заявник повинен надати посилання на джерело походження інформації про вчинення правопорушення.

Нагадаємо, народні депутати України звертаються в Національне антикорупційне бюро України із заявами про вчинення правопорушень 20 разів в день.