ua en ru

Ситник: ГПУ ігнорує передачу справ НАБ

Ситник: ГПУ ігнорує передачу справ НАБ Фото: Артем Ситник розповів про взаємодію НАБ і ГПУ

НАБ може звернутися до Ради з вимогою створити механізм передачі справ

Генеральна прокуратура України ігнорує передачу витребуваних Національним антикорупційним бюро справ. Про це в інтерв'ю zn.ua заявив глава НАБ Артем Ситник.

За словами Ситника, існують проблеми з отриманням деяких резонансних справ від ГПУ.

"Ми витребували у Генпрокуратури близько десяти справ. В тому числі по заступнику глави СБУ Рівненської області, який був затриманий за фактом дачі хабара у справі про незаконний видобуток бурштину. Я виніс всі ці рішення, згідно з процедурою узгодив їх з антикорупційним прокурором, але вони не виконуються. Як і у випадку з Мартиненком, яким також займається Генпрокуратура, що вилучила масив відсутньої інформації. Ми хотіли б отримати цей масив даних і вести розслідування на базі НАБ. Що стосується рюкзаків Авакова", наші аналітики займаються цією справою. Як і Генпрокуратура", - зазначив Ситник.

Він також зазначив, що НАБ готує матеріали на витребування справи по "рюкзакам Авакова" у ГПУ.

"Зараз ми готуємо матеріали на витребування і цієї справи у Генпрокуратури. Проте з іншими органами у нас дійсно немає таких проблем. Приміром, ми порушили справу по Кіотському протоколу, знаючи, що розслідування за ним ведуть поліція і фіскальна служба. За нашим запитом всі матеріали оперативно були нам передані, і ми змогли об'єднати справи в одне провадження. В результаті НАБ практично завершило розслідування. На жаль, Генпрокуратура продовжує нас ігнорувати", - додав Ситник.

За його словами, НАБ по багатьох справах відправило запити генпрокурору, однак не отримувало офіційних відповідей.

"Ще трохи почекаємо і будемо звертатися за допомогою до парламенту. Для того, щоб створити такий механізм", - підкреслив Ситник.

Нагадаємо, раніше Ситник заявив, що до літа НАБ запрацює на 90%.