ua en ru

Сини Мубарака тримали на рахунках у швейцарських банках 340 млн дол

Двоє синів скинутого президента Єгипту Хосні Мубарака тримали на рахунках у швейцарських банках 340 млн доларів, заявив в понеділок заступник міністра юстиції Ассем Гохарі, повідомляє ВВС.
Швейцарська влада перевіряє можливу причетність старшого сина Мубарака Алаа до відмивання грошей, в Єгипті сам Мубарак і двоє його синів знаходяться під арештом за звинуваченням у корупції.
Раніше Швейцарська влада заморозила активи, що належали сім'ї Мубарака і його наближеним на суму близько 450 млн доларів.
Левова частка цих грошей - 300 млн доларів належала старшому синові поваленого єгипетського лідера, облік рахунків вів молодший син - Гамаль.

Нагадаємо, колишній президент Хосні Мубарак пішов у відставку під тиском громадськості 11 лютого 2011 р. Він став другим лідером, після президента Тунісу Зіна Бен Алі, який був скинутий в результаті "Арабської весни" і поки залишається єдиним затриманим під варту. У разі доведення провини у вбивстві 850 демонстрантів Хосні Мубараку загрожує вища міра покарання - розстріл.