ua en ru

Син М.Каддафі: Лівійський заколот закінчиться через 48 годин

Лівійський заколот закінчиться через дві доби, повідомляє РБК з посиланням на заяву сина Муаммара Каддафі. «Через 48 годин все буде скінчено», - підкреслив син лівійського лідера Саїф аль-Іслам в інтерв'ю телеканалу Euronews. За його словами, урядова армія вже підійшла до столиці заколотників Бенгазі.

У зв'язку з цим Саїф аль-Іслам зазначив безглуздість будь-якого рішення з приводу можливої ​​заборони на військові польоти над Лівією, оскільки військові дії до того часу вже завершаться. Нагадаємо, вчора сам Муаммар Каддафі пообіцяв об'єднатися з «Аль-Каїдою» і почати священну війну в тому випадку, якщо Захід зважиться на військову інтервенцію. Ця заява Каддафі зробив в інтерв'ю італійській газеті Il Giornale.

Напередодні загони опозиції зазнали нищівної поразки, відступивши не тільки з нафтового центру Марса ель-Брега, але і з міста Адждабія з населенням 100 тис. Це місто заколотники обіцяли боронити до останнього патрона, але здали в підсумку за лічені години. Тим часом падіння цього міста відкрило урядової армії дорогу як на Бенгазі, так і на Тобрук.

У зв'язку з цим, за даними РБК, у лавах самої опозиції зараз панує зневіра. Один з лідерів загонів заколотників заявив, що «Захід зрадив їх», відмовивши в допомозі. Примітно, що в зайнятих урядовою армією містах натовпу вітають повернення законної влади і махають зеленими прапорами. Причому раніше арабські супутникові телеканали показували такі ж натовпу, але з прапорами опозиції.