ua en ru

Син Джемілєва буде звільнений 25 листопада, - Фейгін

Син Джемілєва буде звільнений 25 листопада, - Фейгін Фото: син Мустафи Джемілєва Хайсер

Проте адвокат не виключає можливості виникнення перешкод у процесі звільнення Хайсера

Син лідера кримських татар, депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва Хайсер буде звільнений 25 листопада. Про це заявив адвокат Марк Фейгін, передає "Радіо Свобода".

"Хайсер Джемілєв буде звільнений в найближчу п'ятницю, оскільки термін його ув'язнення закінчується", - повідомив Фейгін.

Проте він не виключає можливості виникнення перешкод у процесі звільнення Хайсера. Додавши при цьому, що зараз вирішується питання з місцем перебування ув'язненого після його звільнення.

Зазначимо, що синові Джемілєва був встановлений адміністративний нагляд на три роки.

Раніше Фейгін анонсував звільнення одного з "кримських заручників" 25 листопада.

Нагадаємо, Хайсера Джемілєва звинувачували у скоєнні вбивства знайомого сім'ї Февзі Едемова з рушниці свого батька в травні 2013 року в Бахчисараї. Після анексії Криму Росією правоохоронні органи РФ вирішили розслідувати справу Хайсера заново і вивезли його з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край. Зараз син Джемілєва відбуває покарання в Астраханській колонії.

У вересні 2016 року російський суд встановив синові Джемілєва адміністративний нагляд. Хайсеру заборонено залишати територію окупованого Криму, також він повинен двічі на місяць з'являтися в "орган внутрішніх справ за місцем проживання чи місцем реєстрації".