ua en ru

Symantec допускає причетність КНДР до кібератаки на азіатські банки

Symantec допускає причетність КНДР до кібератаки на азіатські банки Фото: глобальна кібербезпека опинилася під загрозою (WEForum)

Ту ж групу хакерів підозрюють у зломі серверів компанії Sony Pictures у 2015

Інтернет-корпорація Symantec, що працює у сфері кібербезпеки, проводить розслідування можливої причетності Північної Кореї до хакерських атак на три азіатських банки. Про це повідомляє сьогодні британська ВВС.

Як зазначається, Symantec отримала докази того, що за кібератаками на Центральний банк Бангладеш, комерційний банк на Філіппінах і ще одну фінустанову у В'єтнамі стоїть одна й та сама група хакерів.


Експерти Symantec кажуть, що та ж група хакерів у 2015 році зламала сервери компанії Sony Pictures, виклавши в мережу кілька фільмів, які ще не вийшли до прокату.

Нагадаємо, це сталося перед виходом фільму "Інтерв'ю" про північнокорейського лідера Кім Чен Ина. Водночас влада КНДР яку-небудь причетність до злому Sony, як і раніше, заперечує.

Як повідомлялося, пограбування Центробанку Бангладеш сталася в березні поточного року. В його результаті анонімним хакерам вдалося зняти 101 мільйон доларів і згодом безслідно перевести їх до інших країн.

Своєю чергою, власті республіки Бангладеш оголосили, що змогли встановити особи крадіїв, а також їхнє місцезнаходження. При цьому в офіційних зведеннях будь-які згадки про те, що хтось зі зловмисників знаходився у КНДР, наразі відсутні.

Нагадаємо, що система Організації всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій SWIFT очікує нові кібератаки на світові банки.