ua en ru

Понад 60% українців не планують проводити відпустку за кордоном, - опитування

Понад 60% українців не планують проводити відпустку за кордоном, - опитування Фото: відпустка (Pixabey)

Близько третини опитаних не планують літню відпустку через матеріальні труднощі

Більше 60% українців не мають наміру проводити відпустку за кордоном, майже кожен десятий планує подорож в одне з міст України. Про це свідчать дані опитування дослідницької компанії Kantar TNS.

"2/3 респондентів планує літню відпустку (65%) і більшість з них, ймовірно, проведе її в Україні. 66% збираються поїхати на відпочинок в межах країни", - говориться всообщении за підсумками дослідження.

Згідно з даними опитування, більше третини людей планують відпочивати на узбережжі Чорного моря материкової України, 23% - Азовського моря і 20% їде в Карпати. Так, майже кожен десятий планує подорож в одне з міст України, 2% - збирається в Крим.

Наголошується, що 27% планують залишитися вдома / на дачі. В далеке зарубіжжя збирається 16% опитаних, а 3% - в країни СНД. Близько третини не планують літню відпустку, переважно, через матеріальні труднощі.

Українці планують провести відпустку з сім'єю: чоловіком / дружиною (51%) та дітьми (49%). Цікаво, що чоловіки частіше жінок розраховують на відпочинок з коханою людиною (24% проти 10% у жінок).

Понад 60% українців не планують проводити відпустку за кордоном, - опитування

Фото: інфографіка опитування (tns-ua.com)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за результатами проведеного опитування, майже 40% українців вважають, що безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом не вплине на поїздки громадян України в Європу.