ua en ru

Понад 60 сирійських військових були розстріляні при спробі дезертирувати

Понад 60 військовослужбовців загинули при спробі дезертирувати з лав сирійської армії. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Інцидент стався в провінції Ідліб у північно-західній частині країни. Зазначається, що від 60 до 70 військових намагалися покинути ряди збройних сил і були розстріляні з автоматичної зброї.

Раніше повідомлялося, що представники влади Сирії підписали протокол, який дозволяє допуск в країну місії спостерігачів від Ліги арабських держав (ЛАГ). Вони повинні будуть переконатися, що Дамаск дійсно намагається мирним шляхом врегулювати кризу і припинити кровопролиття.

В умови договору також входить виведення військ з міст, які виступили проти режиму сирійського президента Башара Асада, звільнення політичних ув'язнених і початок діалогу з опозицією.

З березня 2011 р. в Сирії тривають масові заворушення та збройні виступи проти уряду країни. Протестувальники вимагають відставки Асада та проведення реформ. Влада пішла на ряд поступок опозиції, однак керівники опозиції під різними приводами відмовляються йти на зближення з владою і встановлення мирного діалогу. Раніше ЛАД призупинила членство Сирії та ввела в ставленні держави ряд економічних санкцій.