ua en ru

У зв’язку з паводками в річках двох областях України очікується підйом рівня води

У зв’язку з паводками в річках двох областях України очікується підйом рівня води Фото: синоптики прогнозують підйом води у річках

В Івано-Франківській та Тернопільській областях 23-24 травня очікується підйом рівня води у річках

За даними Українського Гідрометцентру, 23 - 24 травня в Івано-Франківській та Тернопільській областях очікується підйом рівня води у річках. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Підйом рівнів води очікується у зв'язку з добiганням паводкової хвилі.

"На ділянці Днiстра Галич - Залiщики очiкується пiдйом рiвнiв води на 1,3 - 1,8 м над рiвнями на 8 годину 22 травня без загрози негативних наслідків", - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, в Закарпатті підтопленими через негоду залишаються 25 дворогосподарств. Рятувальники проводять роботи з відкачування та відведення води з присадибних ділянок.

"Станом на 7:00 21 травня з 10 житлових будинків та 75 присадибних ділянок воду було відкачано (залишаються частково підтопленими 25 присадибних ділянок). Підрозділами ДСНС проводяться роботи з відкачування та відведення води з присадибних ділянок", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Загалом, за даними відомства, до ліквідації наслідків підтоплення залучено 20 рятувальників, 6 одиниць техніки та 3 мотопомпи.