ua en ru

Зведений загін поліцейських в Умані затримав трьох зловмисників

Зведений загін поліцейських в Умані затримав трьох зловмисників Фото: Умань

Зокрема, правоохоронці в Умані виявили факт незаконного збереження наркотиків паломником-хасидом

Правоохоронці в Умані виявили факт незаконного збереження наркотиків паломником-хасидом, що прибув на святкування Рош ха-Шана, також затримано зловмисника, який перебував у розшуку, та викрито квартирного крадія, який проник в помешкання вірян. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Черкаській області.

"28 вересня до співробітників зведеного загону поліцейських надійшла оперативна інформація про ймовірну причетність до незаконного збуту наркотиків громадянином США, який прибув в місто для святкування Рош ха-Шана. Вказаного чоловіка правоохоронці виявили на одній із вулиць в районі паломництва. Під час огляду особистих речей, працівники поліції виявили 10 згортків із фольги з вмістом подрібненої речовини зеленого кольору, яка за висновком експертизи виявилася небезпечним наркотичним засобом - канабіс", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо доцільності подальшого перебування вказаного громадянина на території України.

Крім того, затримано зловмисника, який прибув у місто з метою здійснення крадіжок та іншої протиправної діяльності у період святкування паломниками іудейського Нового року. Вказаний громадянин є жителем Луганської області.

"29 вересня до правоохоронців звернувся паломник із країни Ізраїль, який повідомив, що невідома особа за місцем його тимчасового проживання в України викрала належне йому майно, а саме три мобільних телефони. Вжитими оперативно-розшуковими заходами зловмисника було затримано гарячим слідом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну (Умань, Черкаська область) прибули 15 ізраїльських поліцейських для охорони порядку під час святкування Рош ха-Шана (єврейського Нового року).