ua en ru

Свободівці Олег Тягнибок та Ігор Мірошниченко потрапили в десятку антисемітів світу

Представники ВО "Свобода" Олег Тягнибок та Ігор Мірошниченко увійшли в десятку антисемітів світу. Рейтинг осіб, які займають антисемітську чи антиізраїльську позицію склав Центр Симона Візенталя. Українські депутати посіли у рейтингу 5 місце.

Автори рейтингу вважають, що Олег Тягнибок закликав до етнічних чисток в Україні. А от Ігор Мірошниченко потрапив до списку через різкі висловлювання щодо єврейського походження кіноактриси Міли Куніс.

Попереду українців у рейтингу - лідери єгипетської ісламської партії "Брати мусу мани", на другому місці - президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад з прибічниками. Третє посів - бразильський карикатурист, автор карикатур на Беньяміна Нетаньяху під час цьогорічної операції в секторі Газа. Четверте місце у списку антисемітів посіли європейські футбольні фанати.

Також до десятки антисемітів світу потрапили грецькі націоналісти з партії "Золотий світанок", представники правих партій в Угорщині, а також впливові німці, Норвежці та американці.

Нагадаємо, раніше Європарламент закликав демократичні сили України не співпрацювати зі "Свободою". А сам лідер партії Олег Тягнибок заявляв, що його партія - не є антисемітською: проблема штучно роздмухана мас-медіа.

Читайте також: Європа занепокоєна ситуацією з расовою та етнічною дискримінацією в Україні