ua en ru

Свободівець Мірошниченко не має наміру поки здавати депутатський мандат

Нардеп від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко не має наміру здавати депутатський мандат до закінчення розслідування інциденту з керівником Національної телекомпанії України.

Нардеп від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко не має наміру здавати депутатський мандат до закінчення розслідування інциденту з керівником Національної телекомпанії України. Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

Мірошниченко заявив, що журналісти викривили інформацію про вчорашній інцидент: "Я хочу сказати велике дякую в лапках журналістам, які викривили інформацію і поширили неправдиві дані. Пан Пантелеймонова після того, як він написав заяву, вийшов на вулицю. Ми його просили поїхати на Майдан і сказати те, що він сказав нам, а саме хто давав йому накази здійснювати ту інформаційну політику, яку ми бачили впродовж всіх чотирьох років... і хто давав йому вказівку формувати інформаційну політику в продовж Майдану революції гідності таким чином, щоби дискредитувати українців і тому числі загиблих на Майдані".

За його словами, Пантелеймонов повідомив, що вказівки йому давали в тому числі і тодішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та старший син відстороненого Президента України Віктора Януковича Олександр Янукович.

"Він чітко сказав, що Майдану він боїться, говорити про це не буде, бо ще більше він боїться Януковича, який у вигляді портрета у нього залишався в кабінеті за його робочим столом. Очевидно, що пан Пантелеймонов чекав, коли той, хто давав накази і вбивав сотні українців повернеться. Пан Пантелшеймонов чітко сказав, що він виконував вказівки Захарченка, старшого сина Януковча, пана Чмиря, виконував вказівки прес-секретаря Азарова Лук'яненка. Ці прізвища він назвав не на камеру, бо він казав, що "вони мене вб'ють," - сказав Мірошниченко.

Нагадаємо, ввечері 18 березня нардепи від "Свободи" Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк, Андрій Іллєнко змусили т.в.о. голови Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про відставку. При цьому Мірошниченко рукоприкладствовал. Свободівців, зокрема, обурив той факт, що Перший національний 18 березня транслював церемонію підписання договору про приєднання Криму до РФ.

19 березня Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зазначеного інциденту.