ua en ru

Свобода слова не входить до числа пріоритетів української влади, - Медведчук

Свобода слова не входить до числа пріоритетів української влади, - Медведчук Фото: Віктор Медведчук

Свобода слова не входить до числа пріоритетів української влади. Таку думку у своєму блозі висловив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Справді, в Україні, яка прагне до європейських стандартів, робота журналістів стала однією з найбільш небезпечних. І мова не тільки про співробітників ЗМІ, що виконують свої обов'язки в зоні АТО. Навіть за сотні кілометрів від зони бойових дій представники ЗМІ ледь не щодня стикаються з загрозою їх життю і здоров'ю", - заявив він.

При цьому, на думку Медведчука, влада продовжує "потурати радикалам". "І це незважаючи на неодноразові заклики міжнародних інституцій «покласти край безкарності», розслідувати злочини і покарати винних", - додав політик.

"Залишається тільки вірити, що хоча б заклики депутатів Європарламенту «дотримуватися принципів політичного плюралізму, незалежності засобів масової інформації і прав українського народу» будуть почуті командою євроінтеграторів. Хоча надії на це мало. Ні свобода слова, ні права людини, ні навіть безпека українських громадян не входять в число пріоритетів влади, що називає себе найдемократичнішою в історії незалежної України", - резюмував він.