ua en ru

Світоліна вийшла у фінал тенісного турніру в Римі

Світоліна вийшла у фінал тенісного турніру в Римі Фото: Еліна Світоліна

У дебютному фіналі українка зустрінеться з румункою Халеп

Українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла у фінал турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Premier 5 в Римі. Про це повідомляє сайт "Великий теніс України".

Суперниця Еліни іспанка Гарбинье Мугуруса відмовилася від боротьби через 22 хвилини після початку матчу: Мугуруса викликала на корт лікаря і після консультації прийняла рішення завершити боротьбу (офіційна причина: травма шиї).

"Я дуже рада, що зіграю у фіналі", - сказала Світоліна під час інтерв'ю на корті. - "Мугуруса - чинна чемпіонка "Ролан Гаррос", цей турнір вже скоро, тому це важка ситуація для неї. Я все ще трохи в шоці. Бажаю їй швидшкого відновлення".

У дебютному фіналі в Італії Еліна Світоліна зустрінеться з Сімоною Халеп, яка минулого тижня виграла титул на турнірі Premier Mandatory в Мадриді. Рахунок в особистому протистоянні з румункою: 2-0 на користь Сімони. Халеп оформила дві перемоги на харді: у 2013 році на турнірі в Болгарії, і в 2014 - в рамках матчу Кубка Федерації.

Нагадаємо, в боротьбі за півфінал турніру в Римі перша ракетка України Еліна Світоліна здобула перемогу, обігравши третю ракетку світу чешку Кароліну Плишкову.