ua en ru

Світоліна виграла престижний турнір у Торонто

Світоліна виграла престижний турнір у Торонто Фото: Еліна Світоліна (instagram.com/team_svitolina)

У фіналі українка здолала представницю Данії Каролін Возняцкі

Перша ракетка України Еліна Світоліна стала переможницею престижного турніру Premier 5 у Торонто (Канада), обігравши у фіналі Кароліну Возняцкі. Поєдинок завершився з рахунком 6:4, 6:0, повідомляє прес-служба WTA у Twitter.

Суперницею українки за титул у Торонто була датчанка Возняцкі, яку вона в цьому році вже обігравала в титульній сутичці в Дубаї. У першому сеті тривала рівна боротьба, але на один брейк поінт більше здобула Світоліна. Другий же сет пройшов за абсолютної переваги українки.

Світоліна здобула 44-ту перемогу в сезоні, що є її особистим рекордом. Також українка оформила десяту вікторію над опонентками з топ-10, ставши лідером за цим показником. Переможна серія Еліни на турнірах категорії Premier 5 тепер становить 15 виграних матчів.

На шляху до фіналу українська тенісистка здолала на турнірі в Канаді по черзі росіянку Дарію Касаткіну, екс-першу ракетку світу Вінус Уільямс, переможницю Уїмблдону-2017 Гарбіньє Мугурусу та другу ракетку світу Симону Халеп.

Цей фінал став для Світоліної вже п'ятим у цьому сезоні, і всі попередні чотири незмінно завершувалися її перемогами. Перемога на турнірі дозволить українці вперше в історії посісти четверту сходинку світового рейтингу WTA. Крім того, уродженка Одеси заробила в Торонто півмільйона доларів призових.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Еліна Світоліна перемогла у півфіналі турніру Premier 5 у Торонто другу ракетку світу Симону Халеп.