ua en ru

Світоліна залишилася четвертою ракеткою світу завдяки перемозі в Римі

Світоліна залишилася четвертою ракеткою світу завдяки перемозі в Римі Фото: Еліна Світоліна (twitter.com/WTA)

Калініна і Ястремська оновлюють особисті рекорди

Еліна Світоліна втрималася на четвертому місці в оновленому за 21 травня рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA). Про це повідомляється на сайті організації.

Українка захистила 900 рейтингових очок на турнірі серії Premier 5 в Римі, обігравши в фіналі першу ракетку світу Симону Халеп з Румунії. На вершині рейтингу практично без змін. У топ-10 тенісистка з Латвії Олена Остапенко піднялася на п'яту сходинку, а чешка Кароліна Плішкова опустилася на шосте місце.

Світоліна залишилася четвертою ракеткою світу завдяки перемозі в Римі

Фото: в топ-10 змін майже не відбулося

Інша українка Леся Цуренко в рейтингу WTA втратила три рядки і тепер 40, Марта Костюк втратила відразу 12 позицій і тепер займає 142 місце, в той же час Катерина Козлова зберегла 66 місце.

З українок найбільший прогрес показала Ангеліна Калініна, яка добралася до чвертьфіналу в Трнаві, - вона тепер займає 127 місце (+7 позицій). Також прогрес на 2 позиції показали Катерина Бондаренко (тепер 79 в світі) і Даяна Ястремська (146).

Світоліна залишилася четвертою ракеткою світу завдяки перемозі в Римі

Фото: в топ-150 рейтингу WTA входять сім українок

Нагадаємо, четверта ракетка світу Еліна Світоліна стала абсолютною рекордсменкою України за кількістю титулів на турнірах WTA і ATP.