ua en ru

Свідки у справі Сенцова-Кольченко у своїх показаннях посилалися на російські ЗМІ

Свідки у справі Сенцова-Кольченко у своїх показаннях посилалися на російські ЗМІ Фото: Олег Сенцов та Олександр Кольченко

Судове засідання у справі Сенцова і Кольченка продовжиться завтра

У Ростові на суді у справі справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких звинувачують в організації терактів у Криму, свідки у своїх показаннях посилалися на російські ЗМІ. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомляється, сьогодня, 3 серпня, проходив допит "засекречених" свідків, з показань яких стало відомом, що про плани "Правого сектора" вони дізнавались із центральних каналів російського телебачення та інтернету.

Зокрема, свідок Кирилов, відповідаючи на запитання, що йому відомо про "Правий сектор", зазначив, що "планували теракти, яким запобігли спецслужби Російської Федерації". При цьому він послався на ЗМІ, які розповідали про підготовку таких терактів.

У свою чергу, свідок Смирницька не відповіла на запитання адвоката Сенцова Дмитра Дінзе про те, як вона трактує події в Криму, пославшись на те, що це "особисте". За її словами, Сенцов трактував події як захоплення Криму. "Він приїхав, коли почалась революція", - сказала вона. На уточнююче запитання адвоката Дінзе про те, чи була революція, Смирницька зазначила, що це була "русская весна".

"На засіданні адвокат Дінзе заявив про обвинувальний характер суду, оскільки захисту не дають можливості спростовувати показання свідків. У свою чергу, адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна зажадала розсекретити свідка Смирницьку. Суддя зажадав у відповідь надати докази її безпеки та відмовив у клопотанні", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські правозахисники визнали Сенцова і Кольченко політв'язнями.