ua en ru

Свідок захисту Януковича повідомив, де був екс-президент 22 лютого

Свідок захисту Януковича повідомив, де був екс-президент 22 лютого Фото: Оболонський районний суд міста Києва (УНІАН)

Янукович повинен був виїхати на з'їзд до Харкова

Згідно з графіком поїздок екс-президента, 22 лютого місце перебування Віктора Януковича було в Харкові. Про це в залі Оболонського суду під час свідчень у справі про держзраду Януковича повідомив свідок з боку захисту колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, в останній раз він говорив з Януковичем 21 числа, коли той планував поїздку в Харків.

"Велися переговори з міністром МЗС, далі він повинен був відбути у Харків на з'їзд. Я мав прямі контакти з Януковичем 21 числа, я йому доповідав про реакції міжнародного співтовариства. Я подзвонив десь в 6 годин в першу приймальню, і мене проінформували про те, що є проблема, що їх оточують невідомі люди. О 7.30 вечора перша прийомна вже не працювала",- заявив свідок захисту.

Кожара також повідомив, що дивився звернення Януковича по телебаченню.

"Я дивився це звернення по всіх каналах. Я приблизно пам'ятаю головні тези, які виголошував президент. Він знаходився в здоровому глузді і нормальній фізичній формі. Згідно графіку президента, 22 лютого місце перебування президента було в Харкові. Графік президента був відомий прем'єр-міністрові та уряду. Відповідно до такого графіку, він перебував у Харкові. Про загрозу життю Януковича мені нічого не відомо", - додав він.

Зазначимо, минулого разу засідання у справі не відбулося через те, що адвокати відбули в Москву на прес-конференцію колишнього президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, на суді над Віктором Януковичем (колишній президент України) екс-міністр закордонних справ Леонід Кожара розповів, що інформування зарубіжних партнерів про події на Майдані велося практично цілодобово.