ua en ru

На Светлодарской дузі українські війська просунулися вперед і зайняли нові позиції, - Турчинов

На Светлодарской дузі українські війська просунулися вперед і зайняли нові позиції, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

Олександр Турчинов відвідав позиції 54 бригади в зоні АТО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що українські військові здійснили контратаку і зайняли нові позиції в районі Світлодарської дуги. Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони.

"Незважаючи на постійні обстріли та спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов'язок, зупинивши ворога та завдавши йому значних втрат. Наші військові контратакували, просунулись вперед та зайняли нові позиції, які надали їм додаткову перевагу над ворогом в цьому секторі оборони", - заявив секретар РНБО.

У зв’язку з загостренням ситуації на фронті Олександр Турчинов відвідав позиції 54 бригади Збройних сил. Він оглянув позиції військ і провів нараду з військовим керівництвом.

"За кількістю снарядів і мін, застосованих по наших позиціях в районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний рекорд - понад 800 за добу", - зазначив Турчинов.

Також секретар РНБО додав, що ЗСУ адекватно реагуватимуть на всі провокації російських гібридних військ.

Спікер з питань АТО, Андрій Лисенко повідомив, що в ході боїв на Світлодарській дузі український військовий потрапив у полон.