ua en ru

В Сватове почалися відновлювальні роботи

В Сватове почалися відновлювальні роботи Фото: Геннадій Зубко

Зараз у місті потребують відновлення 59 будинків, у 19 з них потрібен ремонт шиферної скатної покрівлі

У постраждалому від вибухів і пожежі на військових складах Сватове почалися відновлювальні роботи. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабміну.

Віце - прем'єр зазначив, що зараз у місті потребують відновлення 59 будинків, у 19 з них потрібен ремонт шиферної скатної покрівлі.

"Є необхідність у проведенні будівельних робіт по заміні скла у вікнах, деформованих віконних блоків, дверей, у тому числі міжкімнатних. У багатьох будинках утворилися тріщини в зовнішніх і внутрішніх огороджувальних конструкціях . Крім того, пошкоджено 600 індивідуальних будинків садибного типу. У тому числі один приватний будинок знищений повністю, два приватні житлові будинки отримали пошкодження більш ніж на 70%", - розповів Зубко.

За його словами, також пошкоджена школа мистецтв, будівля управління пенсійного фонду та міської ради, гімназія, три загальноосвітні школи, центр розвитку дитини, школа-інтернат для дітей з вадами слуху, три дитячих дошкільних заклади, будинок, центр первинної медико-соціальної допомоги.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України в Сватове Луганської області сталася пожежа, з-за якого почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. В результаті вибухів загинули чотири людини, ще 14 осіб постраждали.