ua en ru

Suzuki домовилася з Fiat щодо постачання дизельних двигунів об'ємом 1,6 л

Suzuki Motor Corporation домовилася з італійською Fiat Powertrain Technologies SpA (FPT) про постачання дизельних двигунів об'ємом 1,6 л з низьким споживанням палива. Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-реліз японської компанії. Suzuki має намір встановлювати такий тип двигуна на нову модель автомобіля яка зараз розробляється, виробництво якої заплановано з 2013 р. на заводі Magyar Suzuki Corporation Ltd. в Угорщині.
Відзначається, що Suzuki встановлює дизельні двигуни Fiat об'ємом 2 л на вироблену в Угорщині модель SX4 з 2006 р. "З урахуванням зростаючої конкуренції автовиробників в сфері зниження витрат палива, а також основних тенденцій до зниження об'єму двигуна Suzuki вирішила комплектувати модель автомобіля яка зараз розробляється дизельним двигуном об'ємом 1,6 л", - пояснили в прес-службі.
В японській компанії підкреслили, що вказаний дизельний двигун за рахунок своєї невеликої ваги і чудовим технічним характеристикам підходить для встановлення на повнопривідні моделі Suzuki. Використання дизельного двигуна від FPT дозволить не тільки знизити споживання палива, але і забезпечити більшу ефективність.
Suzuki з 2006 р. по ліцензії FPT виробляє дизельні двигуни об'ємом 1,3 л на своєму дочірньому виробничому підприємстві в Індії, причому за 2010 р. було випущено більше 200 тис. одиниць. Ці двигуни встановлюється на автомобілі для індійського ринку, а також експортується до Угорщини.