ua en ru

За добу в зоні АТО зафіксовані 14 обстрілів, загинув один український військовий, - штаб

За добу в зоні АТО зафіксовані 14 обстрілів, загинув один український військовий, - штаб Фото: український військовий (mil.gov.ua)

Український військовий загинув, підірвавшись на міні

За добу в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донеччині зафіксовано 14 обстрілів, від підриву на міні загинув один український військовий. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Минула доба в районі проведення АТО завершилася активізацією російсько-окупаційних угруповань за всіма напрямками. Всього за добу незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир'я. У відповідь українські військові 12 разів застосовували зброю на ураження противника. В результаті вибуху загинув один наш військовослужбовець", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, після 18:00 бойовики тричі з гранатометів різних видів і стрілецької зброї обстрілювали українські зміцнення неподалік від населеного пункту Зайцево.

Крім того, близько 23:00 проросійські найманці раз відкрили вогонь вже по мирнимх будівлях на північній околиці цього селища. Крім того, ввечері і вночі супротивник двічі застосовував гранатомети і стрілецьку зброю в районі Авдіївки.

Так, на Маріупольському напрямку бойовики били з озброєння БМП, протитанкового гранатомета у Новотроїцького. А озброєння БТР і великокаліберні кулемети застосовувалися неподалік Гнутово.

Крім того, учора вдень, під час проведення інженерних робіт на підступах до Богданівки, підірвався на міні і отримав поранення несумісні з життям один український військовий.

На Луганському напрямку зафіксований один обстріл: близько 22:00 бойовики били з протитанкового гранатомета і стрілецької зброї по українських опорних пунктах неподалік Кримського.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 1.10.2017 року. Минула доба у районі проведення АТО завершилася активізацією...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 1 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі 1 жовтня 2017 року дотримувалися режиму тиші на Донецькому та Луганському напрямках.