ua en ru

За добу у зоні АТО зафіксовано 43 обстріли українських позицій

За добу у зоні АТО зафіксовано 43 обстріли українських позицій Фото: ситуація у зоні АТО залишається складною

Поранених і загиблих серед українських військовослужбовців немає

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі впродовж минулої доби россійсько-терористичні війська 43 рази відкривали вогонь по українських позиціях вздовж усієї лінії розмежування, проте втрат серед військовослужбовців ЗС України немає. Про це повідомив прес-центр штабу АТО у Facebook.

За інформацією штабу, найгарячішими точками на приморському напрямку залишаються ділянки в районі населених пунктів Широкине, Водяне, Павлополь, Гнутове, де бойовики ввечері обстрілювали українські позиції зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів.

Також зазнали обстрілів околиці Мар'їнки та Красногорівки - з 82-мм мінометів та протитанкового ракетного комплексу.

На донецькому напрямку проросійські бойовики ввечері зосередили вогонь в районі Авдіївки, передмістя якої обстрілювали із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів й танку, одна міна калібру 120 мм знову влучила у житловий квартал Авдіївки, та цього разу ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 17 травня 2017 року Ситуація у зоні проведення АТО...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 16 травня 2017 р.

На луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 8 епізодів застосування бойовиками зброї. Зокрема, по укріпленнях поблизу Кримського, Трьохізбенки та Кряківки, один з опорних пунктів сил АТО неподалік Малинового був обстріляний зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, у Міноборони України повідомили, що бойовики непідконтрольних територій Донбасу готують прорив під селом Павлопіль у Донецькій області.