ua en ru

За добу в зоні АТО були поранені 7 українських військових, - штаб

За добу в зоні АТО були поранені 7 українських військових, - штаб Фото: війна на Донбасі

Бойовики 48 разів відкривали вогонь про українських позиціях

Оперативна обстановка у районі проведення АТО залишається складною, проте контрольованою українським захисниками. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Таким чином, протягом минулої доби, російсько-терористичні бандформування 48 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України, в тому числі і систем озброєння, які заборонені мінськими домовленостями.

При цьому в результаті бойових дій минулу добу 7 військовослужбовців ЗС України отримали поранення і бойові травми.

На Приморському напрямку проросійські збройні формування 20 разів відкривали вогонь по оборонним укріпленням сил АТО. Бойовики обстріляли українські позиції поблизу Красногорівки, Мар'їнки, Чермалика, Широкіно, Водяного, Павлополя, Гнутово і Новотроїцького.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 29 травня 2017 року Оперативна обстановка в районі...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 28 травня 2017 р.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування до півночі найчастіше вели вогонь по опорним пунктам ЗС України, які розташовані в передмісті Авдіївки.

"З околиць тимчасово окупованого Донецька бойовики також з гранатометів били по наших позиціях неподалік Пісків. А з передмістя підконтрольної окупантам Горлівки противник знову вів вогонь з озброєння БМП і легкого піхотного озброєння за нашими укріплень в районі Зайцево", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що всього на Донецькому напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку за минулу добу зафіксовано 10 фактів використання російсько-терористичними угрупованнями зброї, причому половина з них - за темний час доби. Таким чином, під обстріл потрапили українські військові, які утримують оборону у Катеринівки, Кримського, Валуйського, Донця та Троїцького.

Нагадаємо, кількість постраждалих в результаті обстрілу Красногорівки зросла до 8.