ua en ru

За добу зафіксовано значне зниження активності бойовиків, - АПУ

За добу зафіксовано значне зниження активності бойовиків, - АПУ Фото: Олександр Мотузяник

Незважаючи на це, бойовики продовжують порушувати режим тиші

За минулу добу, 23 квітня 2015 р. зафіксовано значне зниження активності бойовиків. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань антитерористичної операції (АТО) полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу зафіксовано значне зниження активності бойовиків. Тим не менш, противник не дотримується режиму тиші та активно застосовує проти сил АТО в тому числі заборонене озброєння. Зокрема, за добу зафіксовано 9 обстрілів сил АТО з боку бойовиків зі 120 мм мінометів, а також тричі бойовики вели вогонь з гармат калібром 122 мм", - заявив Мотузяник.

Крім того, за його словами, зафіксована робота ворожих снайперів і постріли з танка.

"На маріупольському напрямку єдиною точкою, де неспокійно, є селище Широкіне. Тут бойовики безуспішно намагаються просунутися вперед, але ці спроби нацгвардейцы відповідають влучним вогнем. На донецькому напрямку протистояння між бойовиками і українськими військовими зосереджується в районі південно-західних районів передмістя Горлівки і донецького аеропорту. При цьому цілями ворога є не тільки військові об'єкти. В ході мінометного обстрілу Авдіївки з боку бойовиків безпосередньо по житлових кварталах випущено 26 мін. В районі селища Березове військовослужбовці ЗСУ не пропустили прорив бойовиків, які намагалися потрапити в Маріуполь. В ході короткого бою один бойовик був знищений і 6 взяті в полон. З нашого боку постраждалих немає. На луганському напрямку противник виявляв активність біля міста Щастя, дошкуляючи нашим бійцям провокаціями в основному зі стрілецької зброї", - розповів Мотузяник.

Нагадаємо, бойовики з ночі 21 раз обстріляли позиції сил АТО.