ua en ru

За добу ситуація на Донбасі загострилася, - штаб АТО

За добу ситуація на Донбасі загострилася, - штаб АТО Фото: ЗСУ (РБК-Україна)

Поранення отримали троє українських військових

Впродовж минулої доби, 18 жовтня, в зоні АТО на Донбасі обстановка продовжувала загострюватися. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Так, за минулу добу незаконні збройні формування (НЗФ) 53 рази порушили режим перемир'я. У свою чергу, сили АТО 31 раз вогнем пригнічували активність окупантів. Таким чином, двоє українських військових були поранені, ще один військовий отримав поранення в результаті підриву.

"Більше половини від загальної кількості обстрілів за минулу добу доводилося на Донецький напрямок. Зокрема, ввечері бойовики з мінометів калібру 82 міліметри, різних видів гранатометів кілька разів били по захисникам Авдіївки. Також під гранатометним вогнем окупантів виявилися наші позиції біля Луганського, Майорська, Кам'янки. А близько 18 годин внаслідок обстрілу українських опорних пунктів із застосуванням 120-міліметрових мінометів й озброєння БМП отримав поранення один наш боєць", - повідомили в штабі АТО.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement ЗВЕДЕННЯ ПРЕС-ЦЕНТРУ ШТАБУ АТО ЗА 18.10.2017 РОКУ. Наприкінці мину...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 18 жовтня 2017 р.

Також зазначається, що на Донецькому напрямку майже опівночі бойовики били більше 20 хв на підступах до Троїцького.

На Луганському напрямку бойовики двічі застосовували 82-міліметрові міномети неподалік Новотошковського і Новозванівки. Також накривали позиції Збройних сил України (ЗСУ) в районі Кримського і Попасної, Троїцького та Новоолександрівки.

А на Маріупольському напрямку близько 19 годин НЗФ били з мінометів калібру 82 міліметри неподалік Гнутово. Крупнокаліберний кулемет бойовики застосовували в околицях Старогнатівки.

Нагадаємо, протягом попередньої доби, 17 жовтня, в зоні АТО за добу загинули 2 українських військових, ще 4 поранено.