ua en ru

За добу прикордонники виявили 3 осіб з бази Інтерполу

За добу прикордонники виявили 3 осіб з бази Інтерполу Фото: Інтерпол

Зловмисників виявили у пунктах пропуску "Бориспіль" та "Кучурган-авто"

Впродовж доби на кордоні під час перевірочних заходів тричі спрацювала база Інтерполу. Про це повідомляє прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні двічі у пункті пропуску "Бориспіль" відбулося спрацювання баз даних Інтерполу. В одному випадку відносно громадянина Литви, який прибув рейсом "Вільнюс (Литва) - Київ (Україна)", а в іншому - щодо громадянина України, який оформлявся на рейс "Київ - Анталія". По даних випадках поінформовано Укрбюро Інтерполу в м. Києві. Також у пункті пропуску "Кучурган-авто" під час здійснення заходів контролю у прикордонників Білгород-Дністровського загону спрацювала база даних Інтерполу відносно громадянина Молдови, який знаходиться у розшуку. Наразі затриманого передано співробітникам МВС та по факту виявлення втікача поінформовано Укрбюро Інтерполу в м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в рамках запровадження заходів з лібералізації візового режиму з ЄС на українському кордоні більшість пунктів пропуску обладнані системами автоматичного біометричного контролю. Зокрема, як уже повідомлялося, з 15 серпня перевірка документів здійснюється як за українськими оперативними базами даних так і за базами даних Інтерполу, що дозволило підвищити безпекову складову.

Нагадаємо, раніше Яценюк повідомляв ,що Україна вийде з бази розшуку СНД з 24 серпня.