ua en ru

За добу на Донбасі загинув один український військовослужбовець

За добу на Донбасі загинув один український військовослужбовець Фото: Андрій Лисенко (mediarnbo.org)

Ще двоє отримали поранення

Впродовж минулої доби, 17 листопада, в зоні проведення Антитерористичної операції (АТО) на Донеччині загинув один український військовослужбовець. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"На жаль, внаслідок бойових дій під Троїцьким загинув один український військовослужбовець, другий отримав поранення і був оперативно евакуйованоийв медичний заклад. Ще один захисник України отримав бойове травмування під час обстрілу опорного пункту поблизу Мар'їнки", - повідомив Лисенко.

За його словами, всього за минулу добу по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 25 обстрілів українських позицій, 15 разів військовослужбовці ЗСУ відкривали вогонь.

Так, на Луганському напрямку незаконні збройні формування (НЗФ) 18 разів відкривали вогонь у бік позицій Збройних Сил України (ЗСУ) в районі Кримського, Залізного, Трьохізбенки, Луганського, Троїцького та Новозванівки. Також протягом доби ворог обстрілював з гранатометів і стрілецької зброї українські позиції неподалік Світлодарська, Золотого і Новолуганського.

На Донецькому напрямку, повідомив Лисенко, зафіксовано 7 прицільних обстрілів позицій ЗСУ під Павлополем, Мар'їнкою і Авдіївкою.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 16 листопада на Донбасі в результаті бойових дій поранений військовослужбовець Національної гвардії України.