ua en ru

За добу на Донбасі бойовики 71 раз відкрили вогонь по українських позиціях, - штаб АТО

За добу на Донбасі бойовики 71 раз відкрили вогонь по українських позиціях, - штаб АТО Фото: війна на Донбасі (з відкритих джерел)

На Приморському напрямку було зафіксовано найбільше випадків порушення противником режиму тиші

Проросійські збройні бандформування не припиняють застосовувати зброю проти підрозділів ЗС України фактично вздовж всієї лінії розмежування сторін. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Таким чином, за минулу добу бойовики 71 разів відкривали вогонь по українських позиціях. При цьому майже 30 разів найманці використовували заборонені мінськими домовленостями зразки озброєння.

В результаті бойових дій минулу добу двоє українських захисників загинули, ще 11 отримали поранення.

На Приморському напрямку було зафіксовано найбільше випадків порушення противником режиму невикористання зброї - 28. До вечора бойовики обстріляли українські позиції в районі Чермалыка, Широкіно, Павлополя, Водяного і Мар'їнки.

З таких мінометів, а також БМП, бойовики обстріляли зміцнення українських вояків у Старогнатовки, а також з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів в районі Гнутово, Талаковки і Березової.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 8 червня 2017 року Ситуація у районі проведення АТ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 7 червня 2017 р.

На Донецькому напрямку бойовики 21 разів відкривали вогонь по опорним пунктам ЗС України.

"Незмінно гарячим ділянкою на цьому напрямку залишаються південне і східне передмістя Авдіївки. Там бойовики вчора, особливо ввечері, здійснювали щільні обстріли позицій сил АТО з мінометів калібру 120 і 82 мм, зенітних установок і піхотного озброєння", - наголошується в повідомленні.

Також з мінометів різних калібрів окупанти били в районі Троїцького, Зайцева, Луганського і Невельського.

На Луганському напрямку за добу зафіксовано 22 факту застосування противником зброї проти підрозділів сил АТО в районі Кримського, Новтошківського, Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної, Троїцького, Катеринівки, Новозвіновки і Оріхового, а також станції Донець і Станиці Луганської.

Нагадаємо, бойовики обстріляли школу в Красногорівці.