ua en ru

Бойовики на Донбасі збільшили кількість обстрілів майже вдвічі, - штаб АТО

Бойовики на Донбасі збільшили кількість обстрілів майже вдвічі, - штаб АТО Фото: ЗСУ (ukroboronprom.com.ua)

За добу в зоні АТО були поранені 5 бійців ЗСУ

За останню добу обстановка в районі проведення АТО серйозно загострилася. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"Російсько-окупаційні угруповання майже в два рази збільшили кількість обстрілів наших позицій, все частіше використовуючи при цьому важке озброєння", - йдеться в повідомленні.

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування (НЗФ) 47 разів порушили перемир'я. В результаті двоє українських захисників отримали поранення, ще троє - бойові травми.

Наголошується, що найбільша кількість обстрілів зафіксована на Донецькому напрямку.

"Фактично з 17 годин до опівночі бандформування безперервно обстрілювали наші опорні пункти в Авдіївський промзоні. Ворог активно застосовував гранатомети і великокаліберні кулемети. А близько 18 години спочатку бив з мінометів різних калібрів, а потім випустив 16 снарядів з переносної реактивної пускової установки Град "Партизан", - уточнили в штабі АТО.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 20.08.2017 року. Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 20 серпня 2017 р.

Крім того, ввечері НЗФ двічі застосовували міномети на підступах до Опитного, в результаті чого був поранений військовий ВСУ. Також бойовики били по українських позиціях неподалік Кам'янки і Пісків.

На Приморському напрямку бойовики били по позиціях ВСУ в районі Водяного, Красногорівки, Павлополя, Мар'їнки і Талаківки. Зокрема, НЗФ вкотре обстріляли будинки мирних жителів в Мар'їнці.

На Луганському напрямку активність бойовиків була мінімальна. Тим не менш, НЗФ відкривали вогонь по українських позиціях неподалік Кримського і Новоолександрівки.

"Щоб уникнути чергової ескалації конфлікту, командування АТО запропонувало противнику посилений режим перемир'я. Спочатку представники незаконних збройних формувань погодилися на додержання режиму тиші, а вже через кілька годин самі ж його і порушили істотно збільшивши вогневу активність", - додали в штабі АТО.

Нагадаємо, сили АТО знешкодили 10 мін виробництва РФ.