ua en ru

За добу бойовики 109 разів обстріляли сили АТО, - штаб

За добу бойовики 109 разів обстріляли сили АТО, - штаб Фото: АТО

Найнапруженішою ситуація була біля Маріуполя

За минулу добу, 27 серпня, бойовики 109 разів обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Загалом, упродовж минулої доби - 27 серпня, незаконні збройні формування 109 разів порушили режим припинення вогню. 15 разів окупанти застосовували артилерію, 34 - міномети, 1 - реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", - йдеться в повідомленні.

Найнапруженішою ситуація була біля Маріуполя.

"Наприкінці минулої доби, з 18 години і до опівночі, незаконні збройні формування продовжили ескалацію конфлікту в зоні АТО.

Найбільш напружена обстановка в вечері і надалі зберігалася в районі Маріуполя. Близько 21 години 122-міліметрова артилерія окупантів обстрілювала наші позиції в Новогригорівці та двічі у Старогнатівці. Крім того по українському опорному пункту в Старогнатівці працювали ворожі міномети 120-калібру.

Неподалік Донецька, майже з 22 години і до опівночі бойовики з мінометів калібрів 120 і 82 міліметри, стрілецької зброї били по Опитному. А о 22.40, в чергове не приховуючи присутність реактивної артилерії поблизу лінії розмежування, по наших підрозділах у цьому ж населеному пункті окупанти вели вогонь з "Градів". Також, близько о пів на десяту вечора і майже опівночі, зі сторони Донецького аеропорту, 122-міліметрова артилерія противника била по житлових кварталах Авдіївки, де взагалі немає сил АТО.

На Луганщині, наприкінці доби, під мінометним вогнем злочинців опинялися українські підрозділи в районах населених пунктів Старий Айдар, Трьохізбенка, Станиця Луганська", - повідомляють у штабі.

Наприкінці минулої доби, з 18 години і до опівночі, незаконні збройні формування продовжили ескалацію конфлікту в зоні А...

Posted by Прес-центр АТО on 27 августа 2015 г.

Нагадаємо, вчорашній день ознаменувався найбільш серйозними втратами серед українських військових за останній час. Як повідомляв прес-офіцер сектору "М" Ярослав Чепурний, в ніч на 27 серпня в цьому районі сталося сім обстрілу, а найсильніший з них - у Богданівці, де з 04:30 до 05:00 бойовики одночасно застосовували 152 мм САУ та 81 мм міномети.

У свою чергу, представник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що за минулу добу загинули семеро українських військовослужбовців, ще 13 отримали поранення. За його словами, найбільші втрати сили АТО зазнали вчора під Марьинкой і на Маріупольському напрямку. Також Мотузняк зазначив, що бойовики вперше за кілька днів застосували реактивну артилерію.