ua en ru

За добу бойовики на Донбасі 28 разів порушили режим перемир'я, - штаб АТО

За добу бойовики на Донбасі 28 разів порушили режим перемир'я, - штаб АТО Фото: українські військові (facebook.com usofcom)

В результаті обстрілу поранено 4 бійця ЗСУ

Незаконні збройні формування на Донбасі активізували обстріл українських позицій з використанням важкого озброєння. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Так, за минулу добу незаконні збройні формування 28 разів порушили режим тиші. При цьому троє українських військових були поранені, один отримав бойову травму.

"Зокрема, на Приморському напрямку бойовики двічі били з артилерії калібру 122 міліметри по нашим опорним пунктам на підступах до Талаківки і Водяного. А близько 20 годин ворог не прицільно випустив не менше 6 снарядів калібру 152 міліметра біля селища Водяне - в район, де взагалі немає українських позицій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наприкінці доби під мінометний вогонь бойовиків двічі потрапили опорні пункти ЗСУ поблизу Гнутово і Павлополя.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 22.08.2017 року. У районі проведення АТО наприкінці минулої доби російсько-про...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 22 серпня 2017 р.

Тим часом на Донецькому напрямку зберігається напружена обстановка в Авдіївський промзоні.

"З 19 годин і майже до півночі бандити вели вогонь по нашим захисникам зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У відповідь українські військові накривали щільним вогнем противника. В результаті такого протистояння один наш боєць отримав поранення", - додали в штабі АТО.

Також бойовики відкривали вогонь в районі Луганського, Троїцького, Погоди і шахти "Бутівка".

А на Луганському напрямку бойовики били по опорних пунктах ЗСУ в околицях Новоолександрівки і Кримського, в результаті чого двоє українських захисників отримали поранення.

Нагадаємо, в МВС повідомили про втрати в лавах правоохоронців за час АТО.