ua en ru

За добу бойовики на Донбасі 19 разів порушили режим перемир'я, - штаб АТО

За добу бойовики на Донбасі 19 разів порушили режим перемир'я, - штаб АТО Фото: військові ЗСУ (mil.gov.ua)

Найбільш активні дії спостерігалися на Луганському напрямку

В кінці минулої доби ситуація в зоні АТО істотно не змінилася. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"Отримуючи жорстку відповідь, російсько-терористичні угруповання продовжували обстріл позицій сил АТО", - йдеться в повідомленні.

Так, протягом минулої доби незаконні збройні формування (НЗФ) 19 разів порушили перемир'я. У свою чергу, сили АТО 11 разів відкривали вогонь.

Відзначається, що найбільш активні дії бойовиків, з 18 годин до опівночі, спостерігалися на Луганському напрямку.

"Так з мінометів калібру 120 міліметрів, гранатометів, стрілецької зброї бойовики тричі били по наших опорних пунктах у Кримському. Також під гранатометним вогнем противника двічі виявилися українські захисники в Новозванівці", - повідомили в штабі АТО.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 6 годину 29 липня 2017 року Наприкінці минулої доби ситуація у з...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 28 липня 2017 р.

Тим часом на Донецькому напрямку НЗФ двічі застосовували гранатомети і великокаліберні кулемети неподалік Авдіївки і шахти Бутівка.

"За нашою оперативною інформацією, найближчим часом бойовики готують ряд терористичних актів проти представників ОБСЄ, з подальшим звинуваченням в цьому української армії. Прес-центр відзначає - сили АТО суворо дотримуються мирних домовленостей, проте, в разі загрози нашим військовим, ми готові адекватно відповісти противнику", - підкреслили в штабі АТО.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу в зоні АТО поранений один військовий.