ua en ru

За добу бойовики 48 раз обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

За добу бойовики 48 раз обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі Фото: війна на Донбасі

При цьому 7 військовослужбовців ЗС України отримали поранення

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. Російсько-терористичні війська вдаються до все нових збройних провокацій проти підрозділів ЗС України, застосовуючи і важке артилерійське озброєння. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Так, за минулу добу зафіксовано 48 фактів використання бойовиками зброї. При цьому 7 військовослужбовці ЗС України отримали поранення.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 21 травня 2017 року Ситуація у зоні проведення АТО...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 20 травня 2017 р.

На Приморському напрямку незаконні збройні формування 12 разів застосовували зброю проти українських захисників. Вже ввечері бойовики обстрілювали українські війська в районі Павлополя, Водяного, Широкіно, Красногорівки.

На Донецькому напрямку бойовики за добу 22 рази порушували тишу.

"Найбільш складною ситуація залишається в південному і східному передмісті Авдіївки. Там бойовики традиційно здійснювали обстріли оборонні укріплення сил АТО з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, бойовики також били по українських позиціях у Невельського, під Верхнеторецьком, Світлодарском, Луганським і Пісками.

Тим часом на Луганському напрямку протягом минулої доби зафіксовано 14 фактів використання бойовиками зброї, в тому числі і артилерійського озброєння калібром понад 100 мм. Так, бойовики неодноразово обстрілювали опорні пункти ВСУ в районі Новозвановки, Новоолександрівки, Троїцького і Кримського.

Нагадаємо, в зоні АТО за день поранені п'ятеро військових.