ua en ru

За добу безвізовим режимом із ЄС скористалося понад 5 тисяч українців

За добу безвізовим режимом із ЄС скористалося понад 5 тисяч українців Фото: прикордонний контроль (прес-центр ДПСУ)

Загалом уже 18 тисяч українців скористалися перевагами безвізового режиму

Протягом минулої доби безвізовим режимом із Європейським Союзом скористалися більше 5 тисяч українців, перетнувши кордон лише з біометричними паспортами. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

"Від початку запровадження безвізу станом на 18 червня кордон із країнами ЄС перетнула 441 тисяча громадян України. Із них - 90 тисяч наших співвітчизників під час подорожі використовували біометричні паспорти, 18 тисяч українців скористалися саме перевагами безвізового режиму і перетинали кордон, маючи лише біометричний паспорт", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, прямуючи в країни Європи в рамках безвізових подорожей, 5728 громадян, а це 32%, скористалися авіаційним транспортом, інші ж прямували залізницею чи перетинали кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордоні з ЄС, більшість із яких на кордоні з Польщею (7500 громадян України) та Угорщиною (2270 громадян України).

"Лише протягом доби від 6-ї ранку 17 червня до 6-ї години 18 червня кордон із країнами ЄС перетнули по безвізу більше 5 тисяч наших співвітчизників. З початку впровадження безвізу у перетині кордону відмовлено 22 громадянам України", - резюмували в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 6:00 17 червня від початку запровадження безвізового режиму з Євросоюзом кордон із країнами ЄС перетнуло більше 365 тисяч громадян України, причому майже 13 тисяч із них - лише за допомогою біометричного паспорта.