ua en ru

Сущенка можуть обміняти на керівника "РИА Новости Украина" Вишинського, - Фейгін

Сущенка можуть обміняти на керівника "РИА Новости Украина" Вишинського, - Фейгін Фото: Роман Сущенко (youtube/FastViralShow screenshot)

За словами Фейгіна, винесений Сущенку вирок відкриває вікно для його обміну на Вишинського

Українського журналіста Романа Сущенка можуть обміняти на керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Про це сьогодні, 4 червня 2018 року, після винесення вироку, заявив представник Сущенка в Європейському суді з прав людини Марк Фейгін, повідомляє РБК.

Так, за словами Фейгіна, винесений Сущенку вирок відкриває вікно для його обміну на Вишинського.

"Можливості для обміну Романа Сущенка на Кирила Вишинського є. Я вважаю, що цим потрібно скористатися негайно", - заявив Фейгін.

Крім того, повідомляється, що адвокат Вишинського Андрій Доманський заявив, що готовий брати участь у переговорах з цього обміну, але остаточне рішення приймають політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сущенка в Російській Федерації засудили до 12 років в'язниці.

Зазначимо, Вишенський був затриманий у Києві 15 травня поточного року співробітниками СБУ. У той же день йому було оголошено підозру у ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Крім того, СБУ провела обшуки в офісі "РИА Новости Украина", а також вдома у Вишинського. В ході слідчих дій співробітники СБУ виявили у Вишинського російський паспорт.