ua en ru

Сущенко можуть обміняти на полоненого російського розвідника, - Фейгін

Сущенко можуть обміняти на полоненого російського розвідника, - Фейгін Фото: Марк Фейгін (facebook.com-mark.feygin)

Українського журналіста можуть обміняти на російського військового, захопленого в полон на Донбасі

Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка можуть обміняти на полоненого російського військовослужбовця, якого нещодавно захопили в Луганській області. Про це Фейгін заявив "Радіо Свобода".

"Не варто очікувати швидко - Агєєва затримали зі зброєю в руках під Луганськом, належить наслідок, має відбутися суд, який винесе вирок і з'явиться можливість процесуальних процедур, які ми називаємо обміном, а фактично це взаємне помилування. Таким чином вирішення питання двох часток, з одного боку - військовослужбовця Агеєва, якщо його помилує президент Порошенко і, наприклад, мого підзахисного Сущенка, якого міг би помилувати після суду Путін", - сказав Фейгін.

Адвокат українського журналіста зазначив, що історія з Агєєвим стала публічною і схожа на історію росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, яких обміняли на Надію Савченко.

Нагадаємо, раніше в Луганській області був узятий в полон російський військовослужбовець Віктор Агєєв, покликаний в Алтайському краї і служив за контрактом.

Пізніше міністерство оборони Росії спростувало повідомлення про попадання військового Віктора Агєєва в полон під окупованим проросійськими бойовиками Луганськом.