ua en ru

Сурогатний алкоголь з Харківської області постачався у п'ять регіонів України

Сурогатний алкоголь з Харківської області постачався у п'ять регіонів України Фото: отруєння алкоголем у Харківській області

Харків’янин здійснював незаконне виготовлення горілки та коньяку, для чого використовував метиловий спирт, розбавляючи його з водою

Сурогатний алкоголь з Харківської області постачався у п'ять регіонів України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

Працівники податкової міліції Харківської області спільно зі співробітниками прокуратури та СБУ області ліквідували цех з незаконного виготовлення лікеро-горілчаних виробів, через діяльність якого постраждало більше півсотні громадян.

У рамках кримінального провадження працівники слідчо-оперативних підрозділів податкової міліції встановили, що 27-річний харків’янин здійснював незаконне виготовлення горілки та коньяку, для чого використовував метиловий спирт, розбавляючи його з водою.

"Чоловік знав, що купує метиловий (технічний) спирт. Згідно з оперативними даними, за порадою постачальника він з подільниками встановив у гаражі і квартирі обладнання для очищення води, через яке проганялася сировина. Після цього зловмисники змішували цю рідину з водою з-під крана. Так, бізнесмен та його подільники встигли переслати сурогат, який продавали по 250 гривень за 10 л, у п'ять регіонів України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що під час допиту, затриманий організатор зізнався, що, вже знаючи про смерті у Харківській області, отримав чергову партію технічного спирту - 4 тис. літрів, яку відвіз у гараж.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Луганській області в результаті отруєння алкоголем загинули 2 особи.