ua en ru

Супрун розповіла, скільки російських медпрепаратів поки не мають аналогів в Україні

Супрун розповіла, скільки російських медпрепаратів поки не мають аналогів в Україні Фото: Уляна Супрун

Півтора місяця Супрун не підписує дозвіл на реєстрацію чи перереєстрацію російських медпрепаратів

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що 8 із 250 медпрепаратів російського виробництва поки що не мають аналогів в Україні. Про це вона сказала в ході брифінгу, передає "5 канал".

Зазначається , що уже півтора місяця Супрун не підписує дозвіл на реєстрацію чи перереєстрацію російських медпрепаратів. За цей час фахівці змогли знайти їм заміну.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України ініціює відмову від ліків російського походження. Так, МОЗ направив до Кабінету міністрів України листа з пропозицією зупинити поставки російських ліків на український ринок. Міністерство також закликає українських та іноземних виробників виводити на ринок якісні замінники для препаратів російського виробництва.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що 1 квітня в Україні стартувала програма "Доступні ліки". Тепер пацієнти зможуть отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.