ua en ru

Супрун назвала ліки, які увійшли в програму реімбурсації

Супрун назвала ліки, які увійшли в програму реімбурсації Фото: Уляна Супрун

Особливу увагу приділено захворюванням, які можна вилікувати на початковому етапі

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун назвала ліки, які увійшли в програму реімбурсації. Про це вона розповіла в інтерв'ю РБК-Україна.

"Для реімбурсації обрані серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу (неінсулінозалежний, - ред.) і астма. Ми визначали не випадкові захворювання, а ті, якими українці найбільше хворіють, або від яких найбільше помирають", - зазначила Супрун.

Також в. о. міністра зазначила, що при розробці програми були обрані захворювання, які можна вилікувати на самому початку за відносно невеликі кошти, щоб потім в майбутньому, при погіршенні захворювання, держава не виділяла величезні суми для порятунку пацієнта. Якщо пацієнти з серцево-судинними захворюваннями будуть постійно приймати відносно дешеві ліки, то у них не буде інсульту або інфаркту, лікування яких коштує великих грошей.

Нагадаємо, Супрун розповіла, як буде здійснюватися реімбурсація ліків. У програмі зможуть брати участь ліки, вартість яких нижче середнього рівня в порівнянні з п`ятьма сусідніми країнами.