ua en ru

Дружина Сальда розповіла подробиці викрадення чоловіка в Домінікані і спростувала звинувачення на його адресу

Дружина Сальда розповіла подробиці викрадення чоловіка в Домінікані і спростувала звинувачення на його адресу

Екс-мер Херсона Володимир Сальдо був викрадений в Домініканській республіці і піддавався тортурам протягом 50 днів. Про це відеозверненні повідомила його дружина Любов Сальдо.

Відзначимо, за фактом викрадення політика розпочато кримінальне провадження. За словами дружини, Денис Пащенко запросив Володимира Сальда для переговорів про можливий спільний бізнес в Домініканську Республіку в червні.


"Після прильоту Володимира в Домінікану прямий телефонний зв'язок перервався – тільки смс. Нібито через поганий зв'язок. Потім я дізналася, що вся переписка відбувалася під дулом пістолета і з мішком на голові", – повідомила Любов Сальдо.

За її словами, вона підозрювала, що "щось не в порядку". Так, як зазначила дружина Сальда, "стилістика смс відрізнялася від звичної, голос Володимира Сальда на автовідповідачі був наче зліплений з окремих фрагментів".

"Пізніше на його сторінці у Фейсбук з'явилися дивні абсурдні визнання. У нас в будинку виламали з стіни сейф, а також зник автомобіль ауді, виставлений на продаж. Майно почали переписувати на інших людей. Весь цей час Денис Пащенко користувався телефоном Володимира Сальда", – заявила Любов Сальдо.

"Пащенко, який заявив про те, що викрали його, тиждень проживав в офісі в Херсоні. А в цей час Володимир Сальдо перебував у полоні, де використовували всі методи тиску, включаючи електрошок і психотропні препарати. Чоловіка катували понад 50 днів. Він у важкому стані – схуд на 20 кілограмів, сильно впав зір", – зазначила вона.

За її словами, 19 серпня, за заявою Дениса Пащенка, Володимир Сальдо опинився в поліції Домінікани, і на наступний день у нього з'явилася можливість зателефонувати дружині і розповісти про ситуацію.

На даний момент, зазначила Любов Сальдо, її чоловік знаходиться під арештом в Домініканській Республіці за нібито викрадення Пащенка. "Володимир Сальдо знаходиться в дуже важкому стані. Ми робимо все можливе для його звільнення та для притягнення до кримінальної відповідальності Пащенка", – резюмувала вона.

Як відомо, Херсонським відділом поліції Головного управління Національної поліції у Херсонській області розпочато досудове розслідування у кримінальній справі за викрадення Володимира Сальда.

Дружина Сальда розповіла подробиці викрадення чоловіка в Домінікані і спростувала звинувачення на його адресу