ua en ru

Чоловік Єлизавети II вирішив відійти від публічної діяльності

Чоловік Єлизавети II вирішив відійти від публічної діяльності Фото: принц Філіп

Принц все ж має намір час від часу відвідувати деякі публічні заходи

Чоловік королеви Єлизавети II принц Філіп, герцог Единбурзький вирішив з осені цього року відійти від громадської діяльності і припинити виконання представницьких функцій на публічних заходах. Про це сказано в офіційному повідомленні Букінгемського палацу.

"Його королівська високість герцог Единбурзький вирішив, що з осені цього року він більше не буде займатися громадськими справами. Герцог прийняв це рішення при повній підтримці королеви", - наголошується у повідомленні.

Зазначено, що до серпня принц Філіп відвідає всі заплановані заходи один або разом з королевою.

"Герцог Единбурзький є покровителем, президентом або членом понад 780 організацій, з якими буде продовжено співпрацю, хоча він більше не буде відігравати активну роль, беручи участь в заходах", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що принц все ж має намір час від часу відвідувати деякі публічні заходи.

У повідомленні не вказана причина відмови чоловіка королеви від публічної діяльності. У червні 2017 року йому виповниться 96 років. У квітні 2017 року королеві Єлизаветі II виповнилося 91 рік.

Нагадаємо, раніше Єлизавета II оголосила про досить незвичайну вакансію. Королівська особа розшукує "розношувача взуття", який би допоміг зробити так, щоб нові туфлі їй не натирали. Британка продовжує вести активний спосіб життя і не пропускає офіційні зустрічі, на яких неодмінно з'являється в своїх улюблених туфлях на невисокому каблуці.